Kirjastokoira -toiminnasta kiinnostuneita?

Tietoa muista koira-aiheisista tapahtumista meillä ja muualla (luennot, leirit jne...)

Kirjastokoira -toiminnasta kiinnostuneita?

ViestiKirjoittaja Marjo Tikka » 27 Tammi 2016 14:51

Etsimme lasten seurassa viihtyviä rauhallisia koiria vapaaehtoiseen porukkaamme. Kiteen kirjaston toiveesta aloitamme kirjastokoira -projektin. Kirjastokoira, yhdessä omistajansa kanssa, auttaa lapsia lukemisen opettelussa. Kirjastokoirat käyvät vuorotellen kirjastolla kerran viikossa erikseen sovittuina ajankohtina kevättalven ajan. Muutama koira on jo ilmoittautunut, mutta lisää vapaaehtoisia mahtuu porukkaan mukaan!

Kiteen kennelkerhon kautta on mahdollisuutta pyrkiä myös viralliseen lukukoira koulutukseen. Mikäli alustavasti kiinnostuneita löytyy 4 koiraa, voidaan koulutuksen järjestämistä suunnitella lisää. Koulutus tapahtuisi Jakokoskella Koirapalvelu Vihmerän tiloissa mahdollisesti tulevana syksynä. Koulutus kestää yhteensä 4 kuukautta ja sisältää lähiopetusta Jakokoskella 20h sekä harjoittelukäyntejä Kiteen seudun kirjastoissa ja kouluissa 10h. Koulutukseen kuuluu myös muita tehtäviä ja harjoituksia. Lukukoiraksi koulutetun koiran omistajansa kanssa toivotaan jatkavan yhteistyökäyntejä lähialueen kirjastoissa ja kouluissa myös koulutuksen päätyttyä.

Mikäli haluat auttaa lapsia joille lukemisen opettelu on vaikeaa ja sinulta löytyy intoa vapaaehtoistyöhön sekä aikaa arkipäivisin omatoimiseen kirjastokoira-ryhmäämme ota yhteyttä Tiina Pitkäseen neitinuttura@gmail.com

Tiinalta saat lisätietoa myös virallisesta lukukoira koulutuksesta ja siihen pyrkimisestä.
Marjo Tikka
 
Viestit: 19
Liittynyt: 10 Tammi 2016 20:55

Paluu Muut tapahtumat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron